MITJANS DE COMUNICACIÓ
MITJANS DE COMUNICACIÓ
En el món de l'esport els mitjans de comunicació tenen un paper molt important. No només funcionen com a informatiu, sinó que també són una manera de crear referents per les generacions futures. El problema el trobem quan veiem que en la major part del temps (o espai en el cas dels diaris) en què el programa informatiu destina a l'esport està format per notícies relacionades amb el futbol masculí. En canvi, els esports minoritaris com per exemple l'handbol i el futbol femení tenen un temps molt just o, fins i tot, inexistent i, per tant, és molt complicat seguir-los i conèixer les seves notícies.

Sense anar més lluny, l'esport femení ocupa un 10,4% del temps als espais informatius de TV3, mentre que el masculí ocupa l'altre 89,6%.
La falta de visibilitat en l'esport femení és evident. Els mitjans de comunicació acostumen a parlar sobre elles quan la notícia és important en l'àmbit internacional i en alguns casos nacional. Però mai es fa un seguiment diari de la competició, els entrenaments, els fitxatges…
POLÈMICA MUNDIAL 2023
Durant la preparació del mundial femení d'aquest estiu 2023 hi ha hagut polèmica, ja que, les cadenes televisives dels “cinc grans països (futbolísticament parlant)” europeus (Itàlia, Alemanya, França, Espanya i Regne Unit) no acceptaven les ofertes de la FIFA per retransmetre el mundial. A més a més, segons el president de la FIFA, les ofertes que feien les cadenes eren decebedores i injustes. També afirmava que la FIFA havia donat exemple quan va augmentar el finançament total del mundial femení d'Austràlia i Nova Zelanda. I aleshores llançava un missatge clar a les cadenes amenaçant-les de no retransmetre el mundial en cas que elles no invertissin més per l'esport femení, en aquest cas el futbol.

Els motius pels quals Gianni Infantino creia que aquesta inversió era necessària són els següents.
- El 100% dels drets pagats es destinaran al futbol femení → millorar condicions, serveis, salaris…
- Més visibilitat per l'esport femení → Creació de referents
- Previsió d'una bona audiència → Bona inversió per les cadenes
- Igualtat
És per tot això que el president de la FIFA va fer una crida a les jugadores, aficionats, polítics, directius de futbol, periodistes… perquè donessin suport en la seva decisió de no retransmetre el mundial llevat que les emissores invertissin més.


Per sort les cadenes televisives van acceptar les ofertes i, en el cas d'Espanya, l'audiència televisiva durant el mundial s'ha notat molt. De fet, s'han comptabilitzat 15.002.000 espectadors únics (espectadors que han encès la televisió durant un partit del mundial o l'han mirat en diferit). Aquest nombre representa un 32,5% de la població espanyola.
Per altra banda, la final del mundial disputada el 20 d'agost, on s'enfrontaven Espanya contra Anglaterra, ha sigut el partit més vist de la història del futbol femení en l'estat espanyol. Amb un rècord d'audiència d'uns 5.559.000 espectadors únics.
Aquest interès pel futbol femení, que ha començat des de fa pocs anys, s'està notant en diferents àmbits del futbol. Per una banda, en els clubs de futbol base, que cada vegada tenen més jugadores que demanen jugar-hi. Per l'altra banda, el públic comença a comprar entrades per anar a veure partits, fet que provoca que les jugadores es vagin coneixent i es creïn referents (pels carrers es comencen a veure samarretes amb noms de jugadores).